پروتکل شفقت بر پرخاشگری

تاریخ ایجاد :

شفقت درمانی,شفقت,شفقت و پرخاشگری,پرخاشگری,پروتکل شفقت
شفقت درمانی,شفقت,شفقت و پرخاشگری,پرخاشگری,پروتکل شفقت

📄 فرمت فایل : WORD

📥 حجم فایل : 220 کیلوبایت

📄 تعداد فایل : 1

📝 تعداد جلسات : 7

📖 تعداد صفحات : 10

45000 تومان

35,000 تومان

 

پروتکل شفقت بر پرخاشگری

این پروتکل در 7 جلسه به صورت آموزش گروهی و فردی تنظیم شده است.

هر جلسه شامل : موضوع جلسه، هدف، شرح جلسه، مثال میباشد.

 

جلسات :

جلسه اول : سنجشی از شفقت (مصاحبه مهربانی)

جلسه دوم : تمرین ذهن آگاهی : ذهن آگاهی را می توان به این صورت معنی کرد: آگاهی از تجربیات کنونی و پذیرش آن ها (گرمبر ۲۰۰۵). 

جلسه سوم : بازنگری : در اواسط برنامه MSC یک جلسه چهار ساعته بازنگری انجام می شود .

جلسه چهارم : عمیق زندگی کردن

جلسه پنجم : مدیریت احساسات و عواطف دشوار

جلسه ششم :  تغییر روابط : رابطه والد - فرزند 

جلسه هفتم : تغییر زندگی

 

نمونه جلسه

جلسه اول :

موضوع جلسه : سنجشی از شفقّت (مصاحبه مهربانی)

هدف : آشنایی با مفاهیم اولیّه در درمان شفقّت کل، شناخت رنج احساس مهربانی، استدلال مهربانانه، قضاوت کردن رفتار مهربانانه و التیام رنج و اینکه هر فرد به سطحی از سنجش شفقّت با خود و دیگران دست یابد. در این جلسه از مصاحبه شفقّت گیلبرت استفاده می کنیم.

خلاصه مطالب : مرور تکالیف و بازخورد از اعضا درباره موقعیت هایی که در هفته گذشته پیش آمده است و باعث احساسات و افکار منفی مثل ناامیدی و یأس و خود منزوی گری و پرخاشگری  ... شده است و ... .

 

 

شرح جلسه :

در جلسه اول تمامی شرکت کنندگان به همدیگر معرفی می شوند و برنامه نیز به آن ها معرفی می شود. MSC اساساً تجربی است. در یک تمرین رقابتی اعضای گروه تفاوت میان چگونگی رفتار با خودشان و چگونگی رفتار با فرزند خود که او را دوست دارند در هنگام دشواری های زندگی تشخیص می دهند. سپس سه عنصر شفقت به خود آموزش داده می شوند.این یک تمرین کوتاه است که در آن فرد عبارات زیر (یا عبارات مشابه با آن ها) را در هنگام مواجه با مشکل و استرس در زندگی تکرار می کنند: این یک لحظه دشوار و رنج است ( ذهن آگاهی)، رنج کشیدن بخشی از زندگیست (اصول مشترک بشری) و من باید با خود مهربان باشم ( مهربانی با خود). همه ابن عبارت ها با هم به فرد کمک می کنند تا کمتر احساس انزوا کند و آرامش را به وجود خود بازگرداند همچنین از شرکت کنندگان خواسته می شود که نقطه ای از بدن خود را بیابند که با فشردن انگشتانشان در آنجا احساس آرامش می کنند. شفقت به خود را تنها می توان در یک محیط امن یاد گرفت بنابراین در طی برنامه شرکت کنندگان تشویق می شوند از خود بپرسند من به چه چیز احتیاج دارم. به صورت ساده سؤال پرسیدن به خودی خودش یک نوع تمرین شفقت به خود است و به این معناست که افراد به خود اعتماد دارند .

مثال :

برایان در ابتدای برنامه MSC مقداری کوک بود و پس از جلسه اول مطمئن نبود که آیا دوباره باز خواهد گشت یا نه. برایان گفت که اضطراب اجتماعی او آنقدر زیاد بود که حتی قادر به وارد شدن به جامعه نبوده است . علاوه بر این او علاقه ای به تمرینات درمانی نداشت. او پس از مطالعه کتاب راه ذهن آگاه به شفقت به خود ( گرمبر ۲۰۰۹) به گروه پیوست. مشکل خوانش پریشی او باعث شد که نتواند به خوبی کتاب را بفهمد پس او امیدوار بود که با تمرین واقعی و فعالیت در گروه آن را بفهمد. او همچنین این احتمال را میداد که بتواند عشقی را که هرگز در دوران کودکی دریافت نکرده، دریافت کند. در جلسه اول برایان دچار یک کشف و شهود شد و آن این بود که همه اعضای گروه از چیزی رنج می برند. برایان در طول زندگیش فکر می کرد که فقط او ین مشکل را دارد و هیچ کس او را دوست ندارد. او در مواقعی که در زندگی با مشکلی مواجه می شد به شدت از خودش عصیانی می شد. تشخیص اینکه همه از چیزی در زندگی خود رنج می برند به برایان احساس آرامش می داد زیرا باعت شد که دیگر احساس تنهایی نکند. رنج کشیدن یک پل ارتباطی بود که برایان را به بقیه اعضای گروه مرتبط می ساخت. پس از جلسه اول برایان وقتی به مردم خیابان نگاه می کرد و می دید که آن ها نیز چگونه رنجمی کشند قلبش پر از شفقت می شد برایان گفت: شفقت همراه با سطح جدیدی از دانش و آگاهی می باشد که با این وجود او پس از جلسه اول هیچ تمرینی را در خانه انجام نداد.