پروتکل درمان احساس طردشدگی

تاریخ ایجاد :

طرد شدگی,طرد شدن,درمان طرد شدگی

📄 فرمت فایل : WORD

📖 تعداد صفحات : 13

✔ منبع : دارد

19000 تومان

15,000 تومان

 

 

تله زندگی طردشدگی معمولا زمانی شکل می گیرد که شما هنوز زبان باز نکرده اید و در مرحله پیش کلامی به سر می برید. در اغلب موارد، تله زندگی رها شدگی قبل از اینکه کودک بتواند از کلمات برای برقراری ارتباط استفاده کنند، در ذهن او شکل می گیرد.

 

افرادی که در دام این تله زندگی گیر افتاده اند حتی در دوران بزرگسالی نیز تجارب مربوط به شکل گیری این تله زندگی را به یاد نمی آورند. بنابراین افراد معمولا این تله زندگی را در قالب چنین جملاتی به زبان می آورند :" من همیشه تنها هستم ، هیچ کس مرا دوست ندارد . از تنهایی می ترسم." به دلیل اینکه تله زندگی رهاشدگی در اوایل رشد کودک شکل گرفته است از قدرت و نفوذ عاطفی زیادی برخوردار است. افرادی که در دام این تله زندگی گرفتار شده اند در برابر جدایی های کوتاه مدت مانند کودکی واکنش نشان می دهند که در مرکز خرید شلوغ ، والدینش را گم کرده است. تله زندگی رها شدگی اصولا در روابط صمیمی فعال می شود. این تله زندگی در روابط سطحی مداخله نمی کنند و اثری برجای نمی گذارد. با این حال بایستی به این نکته مهم دقت کرد که جدایی هایی که باعث فعال سازی تله زندگی رها شدگی می شوند ، لزوما نباید جدایی های فیزیکی باشند. این تله زندگی باعث می شود نسبت به هر گونه علامت ترک شدن و رها شدگی ، حساس شوید و حرف های دیگران را با قصد و نیت ، تعبیر و تفسیر کنید. مهم ترین عوامل فعال ساز تله زندگی رها شدگی ، جدایی های کوتاه مدت و فقدان ها ( مرگ و طلاق ) هستند. اما با این حال ممکن است این تله زندگی نسبت به عوامل زیادی حساسیت پیدا کرده باشد .

 

شما که در دام این تله زندگی افتاده اید اغلب از لحاظ عاطفی احساس می کنید به حال خود رها شده اید. ممکن است همسرتان یا نامزدتان موقتا حواسش به شما نباشد، سرد و بی عاطفه با شما سلام و علیک کند یا بخواهد بدون شما وقتش را بگذارند. یکی از این عوامل کافی است تا شما برآشفته شوید. به دنبال این آشفتگی ، طرف مقابل نیز در برابر شما بیکار نمی نشیند. ممکن است کاری کنید که طرف مقابل ، شما را تنها بگذارد یا دست به سرتان کند.

 

سرفصل ها :

۱- تعریف طردشدگی

۲- انواع طردشدگی

۳- ریشه های تحولی طردشدگی

۴- تاثیر احساس طردشدگی بر روابط بین فردی

۵- چارچوب درمان

۶- پرسشنامه سنجش احساس طرد شدگی