پروتکل آموزش مهارت های زناشویی (گوش دادن فعال)

تاریخ ایجاد :

زناشویی,پروتکل زناشویی,پروتکل درمانی زناشویی,پروتکل زوج درمانی,پروتکل خانواده درمانی,پروتکل مهارت های زناشویی,پروتکل گوش دادن,آموزش گوش دادن,کارگاه آموزش گوش دادن,موانع گوش دادن,کسب مهارت گوش دادن,تمرینات خانگی گوش دادن و همدلی,کتاب گوش دادن,فایل ورد گوش دادن

📄 فرمت فایل : WORD

📝 تعداد جلسات : 7

📖 تعداد صفحات : 8

🌎 منبع : دارد

20,000 تومان

 

درست گوش دادن یک مهارت مهمی است که بسیاری از زوجین آن را بلد نیستند که این مساله می تواند باعث شروع بسیاری از تنش ها در زندگی زوجین و بویژه زوج های جوان باشد.

 

گوش دادن مهم‌ترین مهارت ارتباطی است که می‌تواند باعث ایجاد و تداوم احساس صمیمیت شود. وقتی خوب گوش می‌دهید، همسرتان را بهتر درک می‌کنید، دقیقاً با وی همساز می‌شوید، از رابطهٔ زناشویی‌تان بیشتر لذت می‌برید و بدون ذهن خوانی، دلیل گفتار و رفتار همسرتان را می‌فهمید.

 

گوش دادن نوعی تعهد و تحسین است. گوش دادن تعهدی برای درک و همدلی، کنار گذاشتن علایق، نیازها و پیش داوری‌های خود، به منظور دیدن مسائل از نگاه همسرتان است. هم چنین گوش دادن، نوعی تحسین کردن همسرتان نیز هست، چون بیانگر این پیام است: من به تو توجه دارم و می‌خواهم بدانم که فکر، احساس و خواسته تو مهم است.

گوش دادن به گفته‌های همسرتان، چیزی فراتر از صرفاً ساکت ماندن به هنگام صحبت کردن او است. بسیاری از زوج‌ها، به ندرت واقعاً به یکدیگر گوش می‌کنند. آن‌ها درگیر گوش دادن کاذب می‌شوند. در گوش دادن کاذب، قصد شما درک کردن، لذت بردن، یاد گرفتن یا کمک کردن نیست.

 

پروتكل آموزش مهارت­های زناشویی مبتنی بر گوش دادن

پروتكل آموزش مهارت­های زناشویی (گوش دادن) از كتاب زوج درمانی شناختی دالیاتو و پدسكی (1990) استخراج شده است و میتوان در سه جلسه به صورت گروهی و فردی آموزش داد.

 

پروتكل آموزش گوش دادن از سه بخش تهیه شده است :

1- موانع گوش دادن

2- كسب مهارت گوش دادن

3- تمرین­های خانگی و آموزش همدلی چارچوب بندی شده

 

مثال­های متنوعی برای تفهیم مسائل ذكر شده است و با استفاده از این پروتكل میتوان گوش دادن فعال را به زوجینی كه مشكل ارتباطی دارند به راحتی آموزش داد. لازم به ذكر است این پروتكل را میتوان به صورت گروهی و فردی آموزش داد.

 

فهرست مطالب

1- موانع گوش دادن

- ذهن خوانی

- مرور ذهنی

- غربال کردن

- قضاوت کردن

- خیال پردازی

- نصیحت کردن

- یکی به دو کردن

- حق به جانب بودن

- عوض کردن موضوع

- آرام کردن

2- کسب مهارت گوش دادن

- ارزیابی موانع گوش دادن

- گوش دادن فعال

- بازگویی کردن

- روشن سازی

- ارایهٔ بازخورد

3- تمرین‌ها

- گوش دادن با بدنتان

- همدلی

 

مشخصات :

📖  تعداد صفحات : 8 صفحه

💑 مخاطبین : روانشناسان و مشاوران, دانشجویان روانشناسی, زوج ها و متاهلین

📕 فرمت فایل : WORD

🎓 دارای رفرنس های خارجی معتبر