راهنمای پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز - فرم کوتاه (MCQ-30)

تاریخ ایجاد :

تعریف فراشناخت,فراشناختی چیست؟,فراشناخت,فراشناختی,پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز,پرسشنامه باورهای فراشناختی,MCQ-30

📄 فرمت فایل : PDF - WORD

📥 حجم فایل : 955 کیلوبایت

📄 تعداد فایل : 6

📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد

📝 تعداد سوالات : 30

💯 روایی و پایایی : دارد

🎓 مقاله بیس : دارد

🌎 منبع : دارد

3,000 تومان

راهنمای اجرا، نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز - فرم کوتاه (MCQ-30)

میل به دانستن و تلاش برای دانستن و فهمیدن از ویژگی های جدایی ناپذیر وجود آدمی است. از این رو، ذهن انسان همواره درگیر انبوهی از پرسش ها بوده است. در این میان،‌ این پرسش اساسی كه فرد درباره دانستن چه می داند، ‌و چگونه و تا چه حد می داند جایگاه خاص خود را داشته است. پرسش هایی از این گونه ما را به سمت مفهومی هدایت می كند كه امروزه در روان شناسی یادگیری، فراشناخت نامیده می شود. اصطلاح فراشناخت را اولین بار فلاول در سال 1976 مورد استفاده قرار داد تا با آن دانش شخص را در مورد فرآیندها و تولیدات شناختی یا هر چیز مربوط به آن توصیف کند. از فراشناخت تعاریف گوناگونی ارائه شده است: آگاهی شخص از فرآیندها و راهبردهای شناختی، تفکر دربارۀ تفکر؛ دانش و کنترلی که در مورد تفکر و فعالیت های یادگیری اعمال می شود؛ دانش درباره ی دانستن و دانش فرد دربارۀ چگونگی یادگیری خودش.

 

پرسشنامه فراشناخت ولز، یک مقیاس خود گزارشی 30 سؤالی است، که توسط ولز در سال 1997 ساخته‌شده، و باورهای افراد را درباره تفکرشان موردسنجش قرار می‌دهد.

پرسشنامه مذکور دارای ۵ خرده مقیاس است که به ترتیب عبارتند از: ۱- باورهای مثبت درباره نگرانی، ۲- باورهای منفی درباره کنترل­ پذیری افکار، ۳- عدم اطمینان شناختی، ۴- نیاز به کنترل افکار و ۵- فرایندهای فراشناختی خودآگاهی شناختی.

به‌منظور نمره­ گذاری پرسشنامه، پاسخ ­ها بر اساس مقیاس چهاردرجه‌ای لیکرت  محاسبه می­شوند.

فراشناخت کلیدی است برای توانایی شناختی، که به افراد اجازه می دهد تا افکارشان را کنترل و بازسازی کنند و نقش اساسی در یادگیری ایفا می کند.

همچنین فراشناخت را می توان به معنی آگاهی فرد از فرآیند تفکر خود و توانایی اش برای کنترل این فرآیند دانست. فراشناخت یک مدل شناختی است که در یک سطح بالاتر فعالیت می کند و بر پایه نظارت و کنترل قرار دارد.

واترمن پی تر بیان می کند که افراد موفق کسانی هستند که خوب برنامه ریزی می کنند، اهداف ویژه را تشخیص می دهند و معرفی می نمایند و راهبردها را طرح ریزی می کنند. مهمترین امتیاز دانش فراشناختی این است که یادگیرنده را قادر می سازد تا لحظه به لحظه از فعالیت یادگیری خود و چگونگی پیشرفت کارش آگاه باشد و هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف خودش را تشخیص دهد.

فراشناخت با مفهومی كه در روان شناسی شناختی جدید مطرح شده است به عنوان یكی از مولفه های مهم شناخت و همچنین رابطه آن با یادگیری و پیشرفت تحصیلی، همواره توجه پژوهشگران را به خود جلب كرده و به تدریج برخی مفاهیم مرتبط با آن نیز پا به عرصۀ متغیر های پژوهشی در تحقیقات مربوط به آموزش و یادگیری نهاده اند.

 

ویژگی های پرسشنامه فراشناخت ولز :

۱- روایی و پایایی ایرانی و خارجی با رفرنس معتبر

۲- روش نمره گذاری و تفسیر

۳- منابع

۴- مولفه­ های پرسشنامه

۵- بیس مقاله (مقاله فارسی)

۶- مبانی نظری فراشناخت (word)

7- ارائه شده به صورت PDF و WORD