راهنمای پرسشنامه انگیزش شغلی هاکمن و اولدهام (MPS)

تاریخ ایجاد :

پرسشنامه انگیزش شغلی,پرسشنامه شغلی,پرسشنامه انگیزش,پرسشنامه انگیزش شغلی هاکمن و اولدهام,MPS

📄 فرمت فایل : PDF - WORD

📥 حجم فایل : 566 کیلوبایت

📄 تعداد فایل : 4

📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد

📝 تعداد سوالات : 15

💯 روایی و پایایی : دارد

🎓 مقاله بیس : دارد

🌎 منبع : دارد

2,000 تومان

راهنمای اجرا، نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه انگیزش شغلی هاکمن و اولدهام (MPS)

هاکمن و اولدهام (۱۹۸۰) پنج هسته اصلی ابعاد کار را شناسایی کرده اند: تنوع مهارت، هویت شغل  ،اهمیت شغل ، استقلال و بازخورد.

 

تنوع مهارت: تنوع مهارت به گسترش نیازهای شغلی کارمندی که از استعدادها یا مهارت های متعدد به منظور انجام موفق شغل استفاده می کند اشاره دارد.

هویت شغل: هویت شغل یعنی اینکه کارکنان بتوانند کار مشخصی را انجام دهند. با مواد خام یا اطلاعات شروع کنند و با محصولی که برای استفاده توسط یک مشتری یا فرد دیگر و یا گروهی آماده شده است، کار را خاتمه دهند.

اهمیت شغل: اهمیت شغل به تماس(برخوردی) کار یک نفر با دیگر افراد، اشاره می نماید، وقتی شغل یک نفر دارای اهمیت است که، آنچه را که او انجام می دهد، عملکرد موفقیت آمیزتری را نسبت به دیگر شغل ها در شرکت به همراه داشته باشد.

استقلال: شغلی دارای استقلال می باشد که دارای آزادی در تصمیم گیری، استقلال از سرپرست، روش های فهرست بندی وظایف شغلی و نحوه اجرای شغل باشد.

بازخورد شغل: بازخورد به توانایی یک کارمند در گفتگو از اجرای شغلش به رسم معمول و یا اینکه، ایا شغل ( وظیفه) بطور موثر انجام شده است یا خیر ، اشاره دارد.

 

مطالعه انگیزش شغلی کوششی برای شناخت و پاسخ به چرایی رفتار کارکنان است.

اینکه چرا برخی کارکنان با میل و رغبت کار خود را انجام میدهند و کارمند دیگری برای انجام دادن حداقل کار باید تحت فشار قرار گیرد، از مباحث انگیزش شغلی است (داوودی و همکاران،۱۳۹۱). کاتزل و تانپسون‌ (۲۰۰۷) مجموعه­ ای وسیع از تحقیقات را که در زمینه نظریه­ های انگیزشی انجام دادند، نتایج تحقیق نشان داد :

۱) انگیزه­ ها و ارزش ­های کارکنان سازمان مناسی شغل باشند.

2) مشاغل با توجه به انگیزه ­ها و ارزش ­های کارکنان انجام دهند.

۳) محیط کار افراد چنان نشان داده شود که از حمایت­های اجتماعی برخوردار باشند.

 

معرفی پرسشنامه انگیزش شغلی هاکمن و اولدهام MPS

پرسشنامه انگیزش شغل از دیدگاه کارکنان، توسط هاکمن و اولدهام  در سال 1980 تدوین شد. این پرسشنامه دارای ۱۵ سوال است  و هدف از آن بررسی نگرش های کارکنان در زمینه شغل کنونی آنها در سازمان از ابعاد مختلف (تنوع مهارت، هویت شغل، اهمیت شغل، استقلال، بازخورد شغل)  می باشد.

 

این پرسشنامه شامل :

۱- روایی و پایایی

۲- روش نمره گذاری و تفسیر

۳- منابع

۴- مولفه­ های پرسشنامه

۵- بیس مقاله

6- ارائه پرسشنامه به صورت PDF و WORD