راهنمای مقیاس علائم مثبت و منفی اسکیزوفرنی

تاریخ ایجاد :

راهنمای مقیاس علائم مثبت و منفی اسکیزوفرنی

📄 فرمت فایل : PDF - WORD

📥 حجم فایل : 830 کیلوبایت

📄 تعداد فایل : 3

📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد

📝 تعداد سوالات : 24

💯 روایی و پایایی : دارد

🎓 مقاله بیس : دارد

🌎 منبع : دارد

3,500 تومان

راهنمای اجرا و نمره گذاری مقیاس علائم مثبت و منفی اسکیزوفرنی

مقیاس علائم مثبت و منفی در اختلالات طیف اسکیزوفرنی ۲۴ سوال داشته و هدف آن ارزیابی علائم مثبت و منفی در اختلالات طیف اسکیزوفرنی است.

این پرسشنامه ابعاد مختلف (تحریک پذیری ، اشتغال فکری شدید ، اختلال در برقراری ارتباط ، کندی عاطفی ، هذیان ، توهم) را مورد سنجش قرار می دهد. طیف نمره گذاری آن بر اساس طیف لیکرت می­باشد.

 

علائم مثبت و منفی اسکیزوفرنی

روان شناسان معمولا دو نوع علامت اسکیزوفرنی، علائم مثبت و علائم منفی، را از یکدیگر مجزا می کنند. علائم مثبت شامل توهم و هذیان ها هستند، و مثبت نامیده می شوند زیرا معمولا افراط یا تحریف در عملکرد های عادی را نشان می دهند (مثل ایجاد باور های غلط یا تصور چیزهایی که وجود خارجی ندارند، یعنی نشانه هایی که به عارضه (+) می شوند). افرادی که به بیماری حاد اسکیزوفرنی مبتلا می شوند، معمولا علائم مثبت نشان می دهند.

علائم منفی نقص در عملکرد عادی یا عدم عملکرد عادی را به طور کلی نشان می دهند، یعنی نشان می دهند که بعضی نکات مثبت مثل اراده، رفتار های عادی و تفکر منطقی ار عارضه کاسته (-) شده است. به عبارت دیگر، علائم منفی رفتار ها، هیجان ها، احساسات یا فرایند های فکری (شناخت هایی) هستند که در مردم سالم وجود دارند اما در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی حضور ندارند یا به شدت کاهش یافته اند.

یک نوع نشانه دیگر به نام علائم نامنظم نیز ظاهرا جنبه مهمی از اسکیزوفرنی را تشکیل می دهند، که شامل حرف های پرت و پلا، رفتار عجیب و هیجان نامناسب است. بی واکنشی هیجانی یا بی علاقگی احساسی یا عاطفه کند شده، زمانی است که فرد هیجان بسیار اندکی نشان می دهد یا اصلا هیجان نشان نمی دهد ( گنجی،1392).

 

این پرسشنامه شامل :

۱- ارائه شده به صورت PDF و WORD

۲- روش نمره گذاری و تفسیر

۳- منابع

۴- مولفه­ های پرسشنامه (خرده مقیاس­ها)

۵- بیس مقاله (یک مقاله فارسی)

۶- روایی و پایایی