📄 فرمت فایل : PDF - WORD
📥 حجم فایل : 580 کیلوبایت
📄 تعداد فایل : 3
📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد
📝 تعداد سوالات : 40
💯 روایی و پایایی : دارد
🎓 مقاله بیس : دارد
🌎 منبع : دارد
راهنمای اجرا، نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه شخصیت خودشیفته راسکین (NPI-40)
پرسشنامه شخصیت خودشیفته نسخه 40 گویه ای (NPI - 40) برای اولین بار توسط راسکین و هال در نسخه ای 80 و 54 گویه ای ساخته شد.
پرسشنامه شخصیت خودشیفته نسخه 40 گویه ای در سال 1988 توسط راسکین و تری در 3 مطالعه مجزا برای اعتباریابی مورد بررسی قرار گرفت. بعدا نیز آمز و همکاران این پرسشنامه را به NPI - 16 تقلیل دادند.
تعريف اختلال شخصیت خودشیفته :
نوعی اختلال شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم میپندارد و به گونهای غلوّآمیز احساس توانایی و لیاقت میکند. این بیماران مرکز دنیای خود بوده، از هر جهت ویژه هستند، افادهای و اسمپران بوده و در ذهن خود شخص مشهوری هستند. حس خودپسندی و سزاوار بودن، هرگونه نگرانی دربارهٔ نیازها، مشکلات و احساسات دیگران را از ذهن آنان خارج میسازد. آنان متکبر و تحکمآمیز بوده، خود را برتر از دیگران میدانند و از دیگران انتظار احترام و تحسین دارند. هنگامی که خود آنان و جهان اطرافشان نمیتوانند انتظارات غیرواقع گرایانه و ناممکن آنان را برآورده سازند، بهطور شایع دچار ناامیدی میشوند.
ملاکهای تشخیصی اختلال شخصیت خود شیفته :
خودبزرگ بینی (در خیال یا رفتار)، نیاز به مقبولیت، و فقدان حس همدلی به صورت الگویی نافذ و فراگیر که از اوایل بزرگسالی شروع شده باشد و در زمینههای گوناگون به چشم آید، که علامتاش وجود لااقل پنج تا از موارد زیر است :
1- احساس خودبزرگ بینانهای به صورت مهم پنداشتن خود داشته باشد (مثلاً در موفقیتها و استعدادهای خود اغراق کند یا بدون آنکه به موفقیت شایستهای دست یافته باشد، انتظار داشته باشد که او را آدم بزرگ و مهمی بدانند.
2- مشغولیت ذهنیش خیالاتی از قبیل موفقیت، قدرت، استادی و ذکاوت، زیبایی یا محبوب و دوست داشتنی بودن در حد نامحدود باشد.
3- معتقد باشد که «استثنایی» است و تنها سایر افراد (یا موسسات) استثنایی یا رده بالا میتوانند او را درک کنند یا او باید تنها با این افراد رابطه داشته باشد.
4- احتیاج داشته باشد که به شکلی افراطی تحسین شود.
5- احساس محق بودن بکند، یعنی به شکل نامعقولی انتظار داشته باشد برخوردی رضایت بخش و اختصاصی با او صورت گیرد یا افراد خود به خود تسلیم خواستههایش شوند.
6- در روابط بین فردیاستثمارگر باشد، یعنی از امتیازات دیگران برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کند.
7- فاقد حسهمدلی باشد، یعنی تمایلی به درک یا شناخت احساسات و نیازهای دیگران نداشته باشد.
8- اغلب به دیگرانحسودی کند یا معتقد باشد که دیگران به او حسادت میکنند.
9- رفتارها و نگرشهایش پرافاده وتکبرآمیز باشند.
ویژگی های پرسشنامه شخصیت خودشیفته راسکین :
1- روایی و پایایی
2- روش نمره گذاری و تفسیر
4- منابع
5- مقاله بیس
6- ارائه شده با فرمت PDF و WORD