📄 فرمت فایل : PDF - WORD
📥 حجم فایل : 1 مگابایت
📄 تعداد فایل : 4
📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد
📝 تعداد سوالات : فرم 72 سوالی و 70 سوالی
💯 روایی و پایایی : دارد
🎓 مقاله بیس : دارد
🌎 منبع : دارد
راهنمای اجرا، نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه رضایت شغلی JDI
این پرسشنامه در دو فرم 72 سوالی و 70 سوالی متفاوت ارائه شده است.
پرسشنامه رضایت شغلی JDI نخستین بار توسط اسمیت، کندال و هیولین (۱۹۶۹) در دانشگاه کرنل آمریکا تدوین شده است و از آن پس در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
پرسشنامه رضایت شغلی JDI در قالب ۶ مقوله شامل: ماهیت کار، سرپرستی، همکاران، ترفیعات، حقوق و مزایا و شرایط محیط کار، فرد را مورد ارزیابی قرار می دهد.
این پرسشنامه که توسط اسمیت و هیولین (۱۹۶۹) ساخته شده است، یکی از رایج ترین و دقیق ترین ابزارهای خشنودی شغلی است. عبارات آن جنبه توصیفی داشته و شش نوع خشنودی را ارزیابی می کند که عبارتند از: 1- ماهیت کار 2- سرپرستی 3- حقوق 4- ارتقاء (پیشرفت) 5- همکاران 6- محیط کار.
تعریف رضایت شغلی :
رضایت شغلی حالتی عاطفی و مثبت حاصل از ارزیابی شغل یا تجارب شغلی است که دارای ابعاد و عوامل گوناگون است. اغلب مدلهای سنتی که به رضایت شغلی میپردازند بر احساس فرد در مورد شغلش تمرکز دارند اما آنچه رضایت شغلی را شکل میدهد ماهیت آن حرفه نیست، بلکه انتظاراتی است که فرد از آن شغل دارد.
اسمیت، کندال و هالین (۲۰۰۱) پنج ویژگی را که میتوانند معرف خصوصیات برجسته رضایت شغلی باشند، بیان میکنند که عبارتند از: رضایت از کار (قلمرو وظایفی که فرد انجام میدهد جالب باشد و فرصتهایی برای آموزش و یادگیری کند)، رضایت از مافوق (تواناییهای فنی و مدیریتی مدیران و ملاحظاتی که آنان برای علایق کارکنان از خود نشان میدهند)، رضایت از همکاران (میزان صلاحیت فنی و حمایتی که همکاران از خود نشان میدهند)، رضایت از ترفیع (دسترسی به فرصتهای واقعی برای پیشرفت)، و رضایت از حقوق (میزان حقوق دریافتی، برابری ادراکی در مورد حقوق و روش پرداختی به کارکنان).
ویژگی های پرسشنامه رضایت شغلی JDI :
1- روایی و پایایی
۲- روش نمره گذاری و تفسیر
۳- منابع
4- مولفه های پرسشنامه (خرده مقیاس ها)
۵- بیس مقاله (یک مقاله فارسی)
6- ارائه شده به صورت PDF و WORD
7- فرم 72 سوالی و 70 سوالی