📄 فرمت فایل : PDF - WORD
📥 حجم فایل : 415 کیلوبایت
📄 تعداد فایل : 2
📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد
📝 تعداد سوالات : 19
💯 روایی و پایایی : دارد
🌎 منبع : دارد
راهنمای اجرا و نمره گذاری پرسشنامه تحریف شناختی بین فردی
پرسشنامه تحریفهای شناختی بین فردی (ICDS) توسط حمامچی و اوزتورک در سال 2004 طراحی شد. این مقیاس 19 سوال دارد و شامل سه خرده مقیاس طرد در روابط بین فردی، انتظارات غیرواقع بینانه در روابط و سوء ادراک در روابط بین فردی میشود.
مبانی نظری تحریف شناختی
با توجه به رویکرد شناختی رفتاری، افکاری که بهعنوان باورهای غیرمنطقی یا تحریفهای شناختی در نظر گرفته میشوند بهعنوان عوامل مهمی برای ظهور و تداوم رفتارهای ناکارآمد و اختلالات روانی بهحساب میآیند (الیس، 2005 ؛ بک، 1976 ؛ بک، راش، شاو و همکاران، 1979 ).
سازه تحریف شناختی، توسط آرون. تی. بک و آلبرت الیس معرفیشده است و بهطورکلی بهعنوان استدلالهای غلطی تعریف میشوند که نقش مهمی را در بروز بسیاری از اختلالات روانی ایفا میکنند، بهطوریکه بیشتر مواقع ما فکر میکنیم که قربانی محیط پیرامونمان هستیم و حوادث بیرونی باعث ناراحتی، افسردگی و مشکلات بین فردی ما میشود و راهحل رهایی از این روان رنجوریها، حلوفصل و تغییر این وقایع است، ولی شناخت درمانگران، معتقدند نوع تعبیر و تفسیر غلط افراد از این اتفاقات بیرونی باعث هیجانات منفی آنها میشود. این تعبیر و تفسیر غلط خودکار و تحت عنوان "تحریفها یا خطاهای شناختی" به ذهن ما خطور میکنند (بک، 1976 ).
تحریف شناختی بین فردی بهعنوان باورهای بسیار اغراقآمیز، سفتوسخت، غیرمنطقی و مطلق در مورد ماهیت روابط و رابطه افراد با دیگران تعریفشده است (الیس، 2003 ) از سویی احساسات و رفتارهای آشفتهای که در روابط به وجود میآیند، صرفاً معلول رفتار غلط یکی از طرفین یا یک عامل آسیبزای دیگر نیست، بهطوریکه تا حدود زیادی این خود افراد هستند که به دنبال تحریکاتی مثل رفتار غلط، باعث شکل گرفتن اختلال ارتباطی میشوند.
در این رابطه نظریه منطقی هیجانی بیان میدارد که آشفتگی یک ارتباط، بهطور مستقیم به اعمال طرف دیگر یا شکستهای سخت زندگی مربوط نمیشود، بلکه بیشتر به دلیل باور و عقیدهای است که این افراد در مورد چنین اعمال و شکستهایی دارند؛ بنابراین رویکرد منطقی هیجانی در قلمروی ارتباط به افراد میپردازد، یعنی این رویکرد بهجای اینکه فقط تعاملها یا صرفاً سیستمی را که افراد در آن قرار دارند، موردنظر قرار دهد، افراد را موضوع اصلی اختلال میداند.
درمانگران منطقی هیجانی معتقدند که تفکر غیرمنطقی در بسیاری از موارد، توأماً به نوروز فردی و اختلال ارتباطی میانجامد. منظور از تفکر غیرمنطقی، تفکری با اغراق زیاد، انعطافناپذیری بیجا، غیرعقلانی و بهویژه مطلقگرا است. افراد، معمولاً این توانایی را دارند تا رویدادهای زندگی و روابط خود را بهگونهای کاملاً منطقی و یا غیرمنطقی، ادراك، تعبیر و ارزیابی کنند.
هرگاه انسانها بهگونهای غیرمنطقی فکر کنند، توان تفکر منطقی را از دست خواهند داد و همانند کودکان خودبزرگبین، چنین حکم خواهند کرد که رویدادها باید متفاوت از چیزی باشند که هستند. ازآنجاکه این قبیل افراد کنترل کمی بر رویدادهای زندگی دارند، در مواجهه با مواردی که به نظر آنها از آن واقعیت مطلق مورد انتظار فاصله دارد، بهسرعت دچار ناکامی و پریشانی میشوند( الیس و دریدن، 1987).
این پرسشنامه شامل :
1- ارائه شده به صورت PDF و WORD
2- راهنمای نمره گذاری و تفسیر
3- روایی و پایایی
4- رفرنس
5- منابع