راهنمای جامع پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا (سیاهه روانی - CPI)

تاریخ ایجاد :

کالیفرنیا,پرسشنامه کالیفرنیا,آزمون کالیفرنیا,پرسشنامه سیاهه روانی کالیفرنیا,آزمون سیاهه روانی کالیفرنیا,پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا,california psychological inventory,پرسشنامه CPI,دانلود پرسشنامه و پاسخنامه سیاهه روانی کالیفرنیا شخصیت کالیفرنیا,پرسشنامه کالیفرنیا (CPI)

📄 فرمت فایل : PDF

📥 حجم فایل : 75 مگابایت

📖 تعداد صفحات : 51 و 84

📊 روش نمره گذاری و تفسیر : دارد

📝 تعداد سوالات : 480

⁉️ تعداد گزینه ها : 2

💯 روایی و پایایی : دارد

🎓 مقاله بیس : دارد

🌎 منبع : دارد

✅ به همراه نمونه اجرا و تفسیر

65000 تومان

54,500 تومان

کاملترین نسخه راهنمای پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا در اینترنت

بروز رسانی در : 1402/06/08

فرم های خام با کیفیت بالا.

جزوه آموزشی آپدیت شد.

نمونه اجرا اضافه شد.

فرم رسم نمودار اضافه شد. (برای اولین بار در اینترنت)

 

راهنمای عملی پرسشنامه شخصیتی کالیفرنیا (CPI)

پرسشنامه شخصیتی کالیفرنیا یک آزمون مداد-کاغذی خود-اجرا است که از 480 گزاره صحیح - غلط تشکیل شده است. آزمون برای اجرای گروهی طراحی شده است، هر چند می توان آن را به طور فردی نیز اجرا کرد. گرچه این آزمون برای ارزشیابی افراد بین 12 تا 70 ساله به کار رفته است، عمدتا برای استفاده در مورد بزرگسالان جوان که از توانایی خواندن حداقل در سطح پایه چهارم برخوردارند ساخته شده است.

کتابچه آزمون حاوی 480 سوال و 18 نمره استاندارد است .

 

مقیاس های پرسشنامه شخصیتی کالیفرنیا

پرسشنامه شخصیتی کالیفرنیا شامل 18 مقیاس استاندارد است که هر یک از مقیاس ها به منظور ارزیابی یکی از جنبه های مهم روانشناسی بین فردی ساخته شده است. مجموعه کامل آزمون بر آن است که از دیدگاه تعامل اجتماعی یا «مفهوم عامیانه» س=یک بررسی جامع از شخص به عمل آورد.

 

مقیاس های شخصیت کالیفرنیا CPI

CPI ، دارای 18 مقیاس استاندارد شده است. هر مقیاس برای شناخت یك خصیصه مهم از ابعاد روانشناسی بین فردی مناسب است و تمامی مجموعه CPI ، شناخت عمیق را از تعاملات اجتماعی و بین فردی مهیا می سازد . به صورت خاص ، هر مقیاس آنچه را كه یك فرد در شرایطی خاص " خواهد گفت " و یا " انجام خواهد داد " پیش بینی می كند . این مقیاس ها كه در 4 طبقه كلی دسته بندی شده اند ، عبارتند از :

الف - مقیاس های مربوط به تعادل ، سلطه گری ، اعتماد به نفس و خود بسندگی بین فردی .

1- سلطه گری - Do : حوزه توانایی رهبری را اندازه می گیرد . این مقیاس توانایی هایی مانند سیالی كلامی ، ترغیب و مجاب كردن دیگران و اینكه شخص تا چه اندازه می تواند در یك موقعیت تصدی كارها را بر عهده بگیرد شامل می شود .

2- استعداد پایگاه - Cs : صفات خاص استعداد پایگاه نشانگر آن است كه سرانجام شخص به پایگاه و منزلت می رسد . از جمله این صفات عبارتند از : پشتكار ، خود رهبری ، جاه طلبی و اعتماد به نفس .

3- مردم آمیزی - Sy : سوالات مقیاس به لذت بردن از تعاملات اجتماعی ، احساس برازندگی ، اعتماد به نفس در ارتباط با دیگران و علاقه به فعالیتهای عقلی و فرهنگی مربوط هستند .

4- حضور اجتماعی - Sp : به منظور اندازه گیری میزان برازندگی و ثبات ، اعتماد به نفس ، زنده دلی و خود انگیختگی در تعاملات اجتماعی . این مقیاس به ویژه میزان اعتماد به نفس و جرأت ابراز وجود شخص را اندازه می گیرد .

5- پذیرش خود - Sa : به سنجش عواملی همچون احساس ارزش شخصی , پذیرش خود و استعداد برای اندیشیدن و عمل كردن مستقل طراحی شده است .

6- احساس خوب بودن - Wb : برای كمك به تشخیص نیمرخ هایی كه در آنها " وانمود بد " صورت گرفته است تدوین شد .

 

ب - مقیاسهای مربوط به اجتماعی شدن , مسئولیت پذیری , ارزشهای بین فردی و منش

7- مسئولیت پذیری - Re : به سنجش ویژگیهایی مانند " وظیفه شناسی , مسئولیت پذیری , قابلیت اعتماد , عمل كردن بر اساس نظم و مقررات و اعتقاد بر اینكه عقل و دلیل باید بر زندگی حاكم باشد ، می پردازد .

8- اجتماعی شدن - So : سنجش احتمال رفتار جامعه ستیزی را داشته بعدها به عنوان شاخصی از بلوغ اجتماعی و درستكاری اجتماعی درآمد . برای اندازه گیری میزان پذیرش و جانبداری از هنجارهای اجتماعی تدوین شد .

9- خویشتنداری - Sc : هدف اندازه گیری میزان كنترل و نظارتی است كه شخص بر رفتار خود دارد .

10- تحمل - To : برای اندازه گیری میزان ناشكیبایی اجتماعی در برابر پذیرا بودن ، سهل گیری و عدم داوری اشخاص درباره عقاید و نگرشهای اجتماعی شان تدوین شد .

11- برداشت خوب - Gi : این مقیاس عمدتاً برای كشف اشخاصی كه " وانمود خوب " بودن می كنند ، طراحی شده است . در عین حال نشان می دهد كه فرد تا چه اندازه در دیگران برداشت مطلوب ایجاد می كند .

12- اشتراك - Cm : این مقیاس حوزه های به خوبی اجتماعی شدن ، همرنگی با جماعت ، خوش بینی ، انكار خصایص روان رنجوری و سنتی بودن رفتارها و نگرشها را منعكس می كند .

 

ج - مقیاس های مربوط به استعداد ، پیشرفت و كارآیی ذهنی .

13- پیشرفت از طریق همنوایی - Ac : این مقیاس نشانگر آن است كه شخص تا چه اندازه ترجیح می دهد كه ملاكهای عملكرد به گونه روشن توسط یك منبع خارجی مشخص شود .

14- پیشرفت به وسیله استقلال - Ai : كسانی كه در مقیاس Ai نمره های بالا می گیرند ، در زمینه هایی كه مستلزم خلاقیت ، خود شكوفایی و تفكر مستقل است موفقیت بدست می آورند .

15- كارآیی ذهنی - Ie : دارندگان نمره های بالا در این مقیاس معمولاً افرادی با كفایت و دارای تفكر روشن بوده و از قابلیتهای خود حداكثر استفاده را به عمل می آورند .

 

د - مقیاس های مربوط به جنبه های هوشی و رغبت .

16- استعداد روانشتاختی - Py : هدف اصلی از تدوین این مقیاس ، شناسایی اشخاصی است كه نسبت به رفتار دیگران بینش دارند و نیازها و انگیزشهای درونی دیگران را بدقت درك می كنند.

17- انعطاف پذیری - Fx : این مقیاس برای سنجش میزان انعطاف پذیری ، انطباق پذیری و تغییر پذیری فرد از نظر تفكر ، رفتار و خلق طراحی شد . سایر حوزه های محتوایی مقیاس به توانایی مدارا با ابهام ، نامطمئن بودن و تكانشگری و نگرشهای بدون داوری و مدارا كننده نسبت به قوانین اخلاقی درست و نادرست مربوط است .

18- جنبه زنانگی داشتن - Fe : برای سنجش میزان گرایش آزمودنی به صفات زنانه یا مردانه از نظر روانی صرف نظر از جنس واقعی او تدوین شد . هدف اصلی كشف تعارضهای عمده در مورد هویت جنسی بود . فعلاً برای سنجش میزان موافقت افراد با اعتقادها ، ارزشها و مشاغلی كه به طور سنتی زنانه یا مردانه تلقی می شوند به كار می رود .

 

این مجموعه شامل :

1- راهنمای آموزش اجرا ، نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا (51 صفحه)

2- جزوه پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا (84 صفحه)

3- فرم های خام پرسشنامه، پاسخنامه و رسم نمودار پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا

4- نمونه اجرا و تفسیر پرسشنامه شخصیت کالیفرنیا