📄 فرمت فایل : WORD
📖 تعداد صفحات : 20
✔ منبع : دارد
10000 تومان
برنامه آموزش والدین جهت درمان مشکلات متفاوتی به کار گرفته میشود و منظور از آن مداخلات آموزشی است که در آن به یکی از والدین یا هر دو آموزش داده میشود تا به طور متفاوتی با کودکانشان تعامل داشته باشند.
مطالعات مطرح شده خاص والدینی است که توسط درمانگران آموزش میبینند تا چگونه رفتار فرزندشان و روابط متقابل والدین-فرزند را تغییر دهند. معمولا تکنیکهای کنترل رفتار را به والدین یاد میدهند نا آنها بتوانند رفتارهای مشکل ساز فرزندانشان را کاهش دهند و بر رفتارهای مثبت وی بیفزایند.
همچنین یاد میگیرند که در فعالیتهایی مثل بازیهایی که کودک مبتکر آن است شرکت نمایند. مخاطبین این مطالعات کودکان پیش دبستانی تا نوجوانان و بویزه کودکان سالهای ابتدایی دبستان میباشند. برای ارزیابی تاثیر آموزش والدین بر مشکلات رفتاری کودکان، مطالعات تجربی و نیمه تجربی فراوانی انجام شده است و این نتیجه به دست آمده است که آموزش والدین در کاهش نافرمانی، تخلف از قانون و پرخاشگری کودکان موثر میباشد، همچنین آموزشهای مزبور، ارتباط متقابل والدین و فرزند را بهبود میبخشد و در نتیجه محیط خانه تغییر مییابد. تاثیر این آموزش تا حدود 5 سال پس از اتمام آموزش نیز ادامه مییابد. اگر والدین پیش از یادگیری بهبود ارتباط متقابل والدین-فرزند به یادگیری کنترل رفتار کودکان بپردازند، رفتارهای فرزندانشان به مراتب بهبود مییابد و خودشان هم احساس رضایت بیشتری میکنند. این آموزشها همچنین موجب تاثیر مثبت بر روی والدین از طریق کاهش استرس و افزایش عزت نفس آنان میگردد.
محتوای این برنامه بر اساس مدل یادگیری اجتماعی است که تعامل والد-کودک و ماهیت دو سویه بودن این تعاملات را برجسته میسازد (پاترسون، 1982)، این مدل، آن دسته از مکانیسمهای یادگیری را که الگوهای ناکارآمد و استبدادی تعاملات خانواده را حفظ و نگهداری میکند، شناسایی کرده و رفتارهای اجتماعی آتی را در کودکان پیش بینی میکند. در نتیجه برنامه به والدین مهارتهای مثبت برای جایگزینی اعمال اجباری و اسبدادی فرزندپروری آموزش میدهد.
این برنامه بارها توسط محققان و روانشناسان به کار برده شده و نتایج مفیدی به بار آورده است.
پروتکل آموزش فرزندپروری مثبت (تریپلP) در هشت جلسه تدوین شده است وهرجلسه شامل شرح فعالیت و اهداف است.
محتوای پروتکل فرزندپروری مثبت (Triple- P) :
مبانی نظری
شرح جلسات
منابع