📄 فرمت فایل : AMR (فایل صوتی با کیفیت بالا)
🕓 مدت زمان کارگاه : 2 ساعت و 42 دقیقه
📁 تعداد فایل : 3
📥 حجم فایل : 13 مگابایت
کارگاه اختلال دو قطبی و درمان آن به صورت فایل صوتی، ویژه علاقمندان به کارگاه های روانشناسی، دانشجویان روانشناسی, متخصصان حوزه روانشناسی و مشاوره
اختلال دو قطبی :
از اختلال دو قطبی با عنوان افسردگی شیدائی نام برده میشد.
همانگونه که از نام قبلی استنباط میشود کسی که دچار اختلال دوقطبی است دچار نوسانات خلقی شدید میباشد. این نوسانات معمولا هفته ها یا ماه ها طول میکشد و با آنچه مردم عادی در زندگی روزمره تجربه میکنند بسیار متفاوت است. خلق افسرده : احساس شدید افسردگی
خلق شیدا : احساس شادمانی بسیار و ناامیدی
خلق مختلط : به عنوان مثال خلق افسرده همراه با بیقراری و فعالیت بیش از اندازه ناشی از شیدائی
شیوع اختلالات دو قطبی :
در حدود یک نفر از هر 100 بزرگسال در طول زندگی خود دچار این اختلال میگردد. معمولا این اختلالات بعد از سنین نوجوانی اتفاق میافتد. در سنین بالاتر از 40 سال این اختلالات غیر معمول است. مردان و زنان به یک اندازه در معرض ابتلا به این اختلالات قرار دارند.
انواع اختلال دو قطبی :
اختلال دو قطبی نوع 1
حداقل یک دوره خلق شیدا به مدت یک هفته وجود دارد.اگرچه بیشتر مبتلایان دوره افسردگی را هم تجربه میکنند ولی بعضی از انها فقط دوره شیدائی را تجربه میکنند.
دوره های شیدایی بدون درمان بین 3 تا 6 ماه به طول میانجامند.دورههای افسردگی در صورتی که مداوا نشوند 6-12 ماه ادامه پیدا میکنند.
اختلال دو قطبی نوع 2
در این نوع بیش از یک دوره افسردگی شدید وجود دارد. در صورتی که شدت خلق شیدایی کم است. این نوع به نام شیدائی خفیف (Hypomania) نامیده میشود.
اختلال دو قطبی با تناوب سریع
در این دسته بیش از 4 بار نوسان روحی در طول یکسال وجود دارد. این نوع در حدود 10 درصد افراد مبتلا به اختلالات دوقطبی دیده میشود و میتواند با هر کدام از انواع 1 یا 2 همراه باشد.
اختلال خلق ادواری (Cyclothymia)
در این نوع شدت نوسان خلق به اندازه اختلال دوقطبی نیست، اما میتواند زمان طولانی تری ادامه یابد. این حالت میتواند منجر به اختلالات دو قطبی گردد. علل اختلالات دوقطبی دلیل قطعی برای این اختلالات شناخته نشده، اما تحقیقات نشان میدهد که :
اختلالات دوقطبی منشاء ارثی دارد. به عبارتی ژنها بیشتر از تربیت در این اختلالات موثرند.
ممکن است مشکل فیزیکی در قسمتی از مغز که کنترل حالات روحی را به عهده دارد عامل این اختلالات باشد. به این دلیل است که این اختلالات با دارو قابل درمان هستند.
نوسانات خلقی ممکن است گاهی توسط استرس و یا بیماری بوجود بیایند.