کارگاه آموزشی مصاحبه انگیزشی دکتر قنبری

تاریخ ایجاد :

مصاحبه ی روانشناسی,مصاحبه مشاوره,آموزش مصاحبه انگیزشی,مصاحبه های روانشناسی انگیزشی,کارگاه آموزش مصاحبه انگیزشی

📄 فرمت فایل : AMR (فایل صوتی با کیفیت بالا)

🕓 مدت زمان کارگاه : 5 ساعت و 31 دقیقه

📁 تعداد فایل : 3

📥 حجم فایل : 34 مگابایت

 

13,900 تومان

 

دکتر قنبری در کارگاه آموزش مصاحبه انگیزشی به صورت کاملاً تخصصی تمامی مبانی و مفاهیم مربوط به مصاحبه انگیزشی را برای روانشناسان و روان درمانگران آموزش می دهد.

ویلیام میلر رویکرد مصاحبه انگیزشی خود را رویکرد درمان جو مدارکوتاه مدت و رهنمودی توصیف می کند که هدف آن برانگیختن تغییررفتار به وسیله کمک به درمانجویان برای کاویدن و حل کردن ناهمخوانی خودشان است. بدین ترتیب. این رویکرد، شیوه فرد مدار(مثل صمیمیت، همدلی) و فن آن(مثل سوال های کلیدی، گوش کردن انعکاسی) را با هم ترکیب می کند.

آموزش مصاحبه انگیزشی

مصاحبه انگیزشی از درمان های کوتاه مدت محسوب می شود که شامل شش عنصر است و به صورت سرواژه FRAMES خلاصه می شود. در مصاحبه انگیزشی، مشاور از مواجهه کلاسیک که طی آن درمانگر بر نیاز به تغییر تاکید می کند(تو باید مواد مصرف نکنی!) در حالی که درمانجو آن را قبول ندارد، جدا اجتناب می ورزد، مشاور به جای آن که درمانجو را مستقیماً متقاعد سازد، به طور منظم اطلاعاتی را از او بیرون می کشد و دلایل نگرانی وتغییر را تقویت می کند. مشاور جوی صمیمی و همدلانه ایجاد می کند که به بیماران امکان می دهد احساسات تردید آمیز در مورد تغییر را شناسایی کنند. مشاور به طور مستقیم با مقاومت بیمار برخورد نمی کند. بلکه مقاومت او را ماهرانه منحرف می کند. هدف این فرایند ایجاد تضاد انگیزشی بین رفتارهای موجود درمانجو(خود واقعی) و هدف های مطلوب (خودآرمانی) است. براساس نظر میلر«انکار» بسیار بیش از آن که خصلت ذاتی معتاد باشد، می تواند از نحوه برخورد ما با این مراجع حاصل شده باشد. زمانی که مشاوران مراجعان را به شدت تحت فشار قرار دهند که بپذیرند همه مشکلات آن ها نشانه ی از مصرف مواد است آن ها هم مقاومت می کنند و هر چه این مقابله ادامه بیابد مقاومت سخت تر می شود. در مصاحبه انگیزشی تلاش می شود تا با پرهیز از برچسب زدن و پذیرفتن این ایده که اختیار تصمیم گیری در دست مراجعان است آن ها را به تغییر کردن ترغیب کنند. F=feedbackM=menu R=responsibility

E=emrathy

A=advice

S=self-efficacy درمان اعتیاد بدون توجه به مساله انگیزش نمی تواند کامل باشد. پروچسکا و دی کلمنت (1992)الگوی جامعی را برای مفهوم پردازی انگیزش بیمار برای تغییر ارائه داده اند.آنان، الگویی پنج مرحله ای را برای تغییر پیشنهاد داده اند که عباتند از: به نظر پروچسکا(2004)درمان رفتارهای اعتیادی، درصورتی که هم مراجع و هم درمانگر بر یک مرحله تغییر تمرکز کنند، می تواند به آرامی پیش رود. در این میان مصاحبه انگیزش شیوه ای است که می تواند بیشترین تاثیر را در ایجاد انگیزه برای درمان معتادان یا تغییر رفتار آنها داشته باشد. مصاحبه انگیزشی یک تکنیک درمانی است که برای درگیر ساختن درمانجویان دوسوگرا یا مقاوم در فرآیند درمانی طراحی شده است. روشی درمانجو محور برای بالا بردن انگیزه درونی برای تغییر از طریق کشف و حل دو سوگرایی است.

در مصاحبه انگیزشی از دو تکنیک بطور عمده استفاده می شود :

1. کاهش احساس خصومت و حالت دفاعی بیمار.

2. نشان دادن خطرات و شدت اثرات بیماری که بیمار به آن واقف نیست،

دادن بینش به دفاع های ناپخته بیمار، مقابله با مکانیزم های انکار در مرحله غفلت و ناآگاهی اولین خط درمان مصاحبه انگیزشی است.